Kevyemmän omatunnon porkkanakakku

Kevyemmän omatunnon porkkanakakku

”Voita, sokeria ja kermaa, muutoin ei saa maukasta aikaiseksi!” Tottahan se on, että tuolla pyhällä kolminaisuudella saa kyllä herkkuja tarjolle, mutta että se olisi ainoa tapa, on kyllä harhaa.

Tämä gluteeniton porkkanakakku on sokeriton ja rypsiöljyllä leivottu. Maku oli niin hyvä, että se upposi pahimpaankin herkuttelijaan ilman, että hän edes tajusi syövänsä terveellisempää vaihtoehtoa.

Pohja

3 munaa

1 dl Stevia Sweet Crystal -makeutusjauhetta

1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1,5 d mantelijauhoa

2 tl leivinjauhetta

3 tl kanelia

1,5 tl vaniljasokeria

4 dl hienoa porkkanaraastetta (kolme isoa porkkanaa)

1 dl rypsiöljyä

Vaahdota kananmunat ja stevia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon vuorotellen öljyn ja porkkanaraasteen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa n. 20×30 cm uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 30 minuuttia 200 asteessa.

Kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa 15%

200 g maustamatonta rahkaa

1 limen mehu

Steviaa oman maun mukaan. Itse laitoin vajaan puoli desilitraa, pidän hieman kirpeämmästä mausta.

Sitten vain pala kakkua lautaselle, kupi kahvia mukaan ja sohvan nurkkaan hyvän kirjan tai telkkarin hömppäohjelman kanssa. Ai että!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *