Ole kiltti itsellesi – puhdista myös hammasvälit

Ole kiltti itsellesi – puhdista myös hammasvälit

Hampaassa on viisi pintaa, joista kolmeen osuu hammasharja. Ne kaksi muuta pintaa eivät ole mitenkää turvassa suun bakteerien hyökkäyksiltä tai pesien rakennukselta, vaan ovat itse asiassa parhaimmat paikat muodostaa kokonainen kylä. Nämä pinnat ovat siis hampaiden väleissä. Hampaiden puhdistus olisikin hyvä viimeistellä harjauksen jälkeen sinulle ja sinun hammasväleihisi sopivalla puhdistusvälineellä.

Niin harjauksen, kun välien puhdistuksenkin tarkoitus on poistaa hampaalta bakteerimassaa eli plakkia eli biofilmiä, joka aiheuttaa suun sairaudet. Eli siis ihan itse voi isolta osalta ehkäistä monta ongelmaa suussa. Vaikka se ehkä kuulostaa vaivalloiselta, se ei sitä ole. Ja jos sinulla ei tätä välien puhdistusrutiinia vielä ole, niin sen voi opetella. Se saattaa tosin aluksi olla haastavaa, kuten minkä tahansa elämäntapamuutoksen tekeminen, sitä en kiellä. Siihen, kuten muutokseen yleensäkin, kuuluvat seuraavat vaiheet: päätös, innostus, repsahdus, ahdistus, mutta kun nämä tunnistaa, niin onnistumisen mahdollisuus on suuri.

Mikä väline sinulle on sopiva?

No sitä en pysty tässä sanomaan, suuhun pitäisi nähdä.

Kun astut vähittäiskaupassa siihen hyllyväliin, jossa suunhoitotuotteita on myynnissä, niin sieltä ne löytyy, välienpuhdistuskamatkin, on monenlaista. Vaan arvaan nyt, että tuijotat siinä hämilläsi niitä kaikkia värejä ja muotoja. On lankaa, tikkua, harjaa, muovista, puista ja litteää sekä pörröistä. Jos yhtään lohduttaa, niin minä seison siellä lähes yhtä usein lähes yhtä hämmentyneenä, sillä jatkuvasti tulee markkinoille uusia ja toisia katoaa, perässä ei tahdo pysyä.

Mutta periaatteet puhdistuksen suhteen pysyvät ja oikean välineen löytää vain kokeilemalla. Paras keino onkin kysyä neuvoa minulta tai omalta suuhygienistiltäsi seuraavalla kerralla, kun tapaamme tai tapaatte. Toivon muuten, että kohtaamiset ovat säännöllisiä 😊. Vastaanotolla yhdessä testailemalla eri laatuja, saat mukaan ohjeet oikeanlaisen välineen ostamiseksi ja sen käyttämiseksi.

Hymyt säihkymään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *