Vältellään ruokahävikkiä – lohipasta

Vältellään ruokahävikkiä – lohipasta

Fiilistelimme syksyisessä säässä ja savustimme avotulella lohta. Vaatii hieman viitseliäisyyttä, mutta on se kuulkaas niin paljon parempaa, kun itse tekee. Vaikka meitä olikin kolme syömässä, fileestä jäi iso osa nauttimatta ja kaikki ruokahan tulee käyttää, joten piti miettiä reseptiä seuraavaksi päiväksi. Ruokahävikki minimiin!

Savulohestahan saa mitä vain herkkua aikaiseksi, lohikiusaus on esimerkiksi yksi suurimmista herkuista. Tällä kertaa kuitenkin fisu sai kaverikseen pastaa, se kun on vähän nopeampi herkku.

Neljälle

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

puolikkaan sitruunan mehu

2 dl ruokakermaa 15%

mustapippurirouhetta

kasvisliemijauhe

500g gluteenitonta Penne tricolore -pastaa

noin 300 g savulohta

parmesanraastetta

Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää mustapippuri ja paista vielä hetki. Kaada kerma pannulle ja anna kiehua hieman kokoon. Lisää kasvisliemijauhe ja sitruunan mehu. Maistele, niin tiedät sopivan määrän näille. Suolaa ei tarvitse paljon, koska lohessa on sitä jo valmiiksi.

Kun kastike on valmis, lisää lohi palasina, lämmitä nopeasti ja lisää kastike keitetyn pennen joukkoon. 

Ripottele päälle parmesanraaste ja koristeeksi kirsikkatomaatteja. Tarjoile vihersalaatin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *